Om oss

Capo har under drygt 30 år byggt ett stort antal båtar. De senaste båtarna har byggts på varv i Polen men vi lägger tillverkningen även på andra varv som uppfyller våra krav på högkvalitativa byggen.

Capos båtar konstrueras av den internationellt erkände konstruktören Petter Håkansson som ligger bakom framgångsrika fartyg som försvarets Stridsbåt 90, Kustbevakningens 300-serie med flera snabbgående fartyg.

Detaljkonstruktioner och produktionsritningar görs av Juliusz Strawinski vid Yacht Studio Strawinski i Gdansk. Teknisk expertis inom maskin, framdrivning, el- och elektronik ropas in beroende på projekt.

De flesta båtarna har försetts med Hamilton vattenjet vilket gör båtarna grundgående och mycket lätta att manövrera men drevinstallationer eller utombordare är också möjliga. Hytterna som är ljud- och värmeisolerade byggs separat och står på de flesta modellerna på gummilister. Detta reducerar vibrationer och ljud i hytten på ett unikt sätt. Elinstallationerna håller fartygsstandard. Med Petter Håkanssons och Juliusz Strawinskis väl beprövade konstruktioner anpassas Capobåtarna efter kundens specifika behov

Sedan 2019 är Capo Marin AB även återförsäljare av Vector ProBoat’s hela modellprogram. Vectorbåtarna är även de konstruerade av Petter Håkansson och kompletterar mycket väl Capobåtsprogrammet.