Om oss

Capo har byggt båtar för det nordiska klimatet i snart 30 år.

Capo har under närmare 30 år byggt närmare 100 skrov. De senaste 10 åren har båtarna byggts hos högkvalitativa Wisla Alu i Gdansk, idag en del av Alu International. Installationer och utrustning sker hos ett kvalificerat varv i Gdansk som är känt för sin höga kvalitet.

Capos båtar konstrueras av den internationellt erkände konstruktören Petter Håkansson med konstruktioner som Försvarets Stridsbåt 90, KBVs 300-serie m.fl.

Detaljkonstruktioner och produktionsritningar görs av Juliusz Strawinski vid Yacht Studio Strawinski i Gdansk. Johnny Ekblad har arbetat för Capo Marin AB i 20 år och är tekniskt ansvarig inom Capo.

De flesta båtarna förses med Hamilton vattenjet vilket gör båtarna grundgående och mycket lätta att manövrera. Hytterna som är ljud- och värmeisolerade byggs separat och står på de flesta modellerna på gummilister. Detta reducerar vibrationer och ljud i hytten på ett unikt sätt. Elinstallationerna håller fartygsstandard. Med Petter Håkanssons och Juliusz Strawinskis väl beprövade konstruktioner anpassas Capobåtarna efter kundens specifika behov

Sedan Januari 2019 är Capo Marin AB  även återförsäljare av Vector ProBoat’s hela modellprogram. Vectorbåtarna är även de konstruerade av Petter Håkansson och kompletterar mycket väl Capobåtsprogrammet.